CARLOS DOMINGO, president de Cotraport "Ens traten a nosaltres de cartel i de màfia. Una cosa que fa molts anys sí que era així pero fa anys que ha canviat la política. La politica és molt diferent. Ara no hi ha cap cartel aqui ni cap mafia. A més ho saben"

“L’activitat de contenidors està aturada”. Així ha informat el Departament de Comunicació del Port de Barcelona. “No entren ni surten mercaderies perquè els transportistes de camions de contenidors estan en vaga”, han explicat a BTVNotícies. Les dues terminals de mercaderies, Tercat i TCB, no poden operar. Els transportistes s’han concentrat a l’interior de les terminals. La protesta va començar aquest dilluns, 21 de gener, amb un matí en què sí que van entrar contenidors, però ja a la tarda es va paralitzar l’activitat. Aquest dimarts, l’activitat ha continuat aturada, en total uns 2.000 treballadors s’han sumat a la vaga. Les dues empreses de transport terrestre de contenidors que operen al Port de Barcelona, ALTC i Cotraport, encapçalen aquesta protesta, que podria allargar-se una setmana, fins al pròxim 28 de gener.

Una multa desencadena la protesta

Fa una setmana es va conèixer la notícia. La Comissió Nacional de la Competència va multar el Port de Barcelona i les dues empreses que transporten les mercaderies per carretera dins del recinte portuari. Se les acusa d’haver pactat la tarifa de preus i les condicions comercials des del gener de 2006 fins al març de 2011. La multa s’eleva a 20 milions d’euros.