Que Paris Hilton s'hagi interessat per les seves creacions és una gran carta de presentació per a la dissenyadora barcelonina Katarina Grey. Dimecres debuta a la Passarel·la 080 però, de moment, ja ha aconseguit que l'estrella mediàtica vulgui comprar-li algun vestit de la nova col·lecció, que ha titulat Opulència Decadent. El Disseny Hub Barcelona es converteix a partir de demà en la seu de la moda i la creativitat. Sis mil metres quadrats que permetran que, per primera vegada, sota un mateix sostre s'ofereixi tota la força creadora de la ciutat. Amb un pressupost que és un 40% inferior al de fa dos anys l'organització no abandona el somni de convertir Barcelona en un referent internacional de la moda La celebració de la Passarel·la 080 suposarà un gran aparador per a unes instal·lacions que encara trigaran un any a obrir portes. L'Ajuntament admet que les despeses de manteniment de l'edifici són molt altes en l'actual conjuntura de crisi. Fins dijous es podran veure les col·leccions de tardor-hivern de 27 dissenyadors i marques, algunes de sòlides com Mango, Desigual i també Custo. L'últim dia el Moda Fad servirà un any més com a trampolí per a les joves promeses.

En aquesta edició de la passarel·la barcelonina hi participen 15 dissenyadors i 13 empreses del món de la moda. Per primera vegada, el 080 esdevé un punt de trobada de tot el sector tèxtil català amb noms com Custo Barcelona, Mango o Desigual. Enguany, els organitzadors han anunciat que es farà un homenatge al creador Andrés Sardà.

Malgrat el descens de la inversió pública i publicitària, els patrocinadors han augmentat més d’un 50% les aportacions i s’ha aconseguit un centenar de patrocinadors que permetran ampliar la projecció internacional de la mostra i de Barcelona com a referent en el món de la moda. Com a novetats, cal destacar la creació d’una borsa de treball o un canal de televisió que emetrà en directe les desfilades. A més, aquesta edició tindrà una àrea oberta al públic a la qual es podrà accedir amb una acreditació feta prèviament a la web del 080.

La desena edició de la 080 Barcelona Fashion es va celebrar al Palau de Pedralbes, del 10 al 13 de juliol d’enguany. La passarel·la va tancar amb un increment de visitants del 43% respecte de la novena edició, amb 18.757 persones.

La setmana de la moda a Barcelona es tancarà el cap de setmana vinent amb la celebració de Little Barcelona al Disseny Hub mateix. La primera edició d’aquesta fira de roba infantil es va celebrar al Palau de Pedralbes aquest estiu i va atreure 1.700 visitants professionals.