En una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, ha afirmat que, sense ells, la comissió “difícilment pot servir d’excusa o de relat per fer veure que es parlen o es pacten amb el sector econòmic afectat les modificacions de l’ordenança”. Per trobar una solució al conflicte, ha reclamat “diàleg franc, obert i persistent”.

Pallarols creu que fa massa temps que els restauradors estan contra les cordes. Diu que es tracta d’un sector “que reclama respostes i que ja no espera més bones paraules sinó que espera fets contundents, en la línia de trobar una solució que no escanyi la restauració, que no oprimeixi la restauració de proximitat”. Sobre el funcionament de la comissió, el director del gremi ha afirmat que “el govern ha traslladat a la comissió tècnica tot el debat polític sobre el conflicte de les terrasses”, un debat que creu que no pertoca als tècnics que hi assisteixen.

Des del gremi, reclamen al consistori que es prioritzi la negociació i es deixin de desenvolupar ordenances singulars com les que s’han portat a la comissió en els darrers mesos, entre les quals, per exemple, les de la plaça Reial i el Born. Pallarols afirma que no volen judicialitzar la qüestió, però ha advertit que “si l’Ajuntament no preserva la legalitat ni el consens algú ho haurà de fer, i en el nostre estat, és als jutges i els tribunals a qui correspon aquest paper”. De moment, s’ha portat als tribunals el cas de les terrasses dels carrers de Blai i Blesa.

Escolteu l’entrevista sencera aquí.