La justícia declara il·legal la reducció horària de les terrasses de Blai i Blesa

El jutjat núm. 10 dona la raó als restauradors d’aquests carrers que exigien a l’Ajuntament eliminar la fragmentació de l’horari de les terrasses

Amb la resolució del recurs queda sense efecte l'ordenació singular de terrasses dels carrers de Blai i Blesa. Ara els restauradors poden reclamar indemnitzacions a l'Ajuntament, que ha estat condemnat també a abonar les costes del procés.

L'argument del Jutjat Contenciós Administratiu número 10 de Barcelona és que no es poden penalitzar tots els comerciants dels carrers de Blai i Blesa per "les molèsties que alguns poden generar", i afegeix que no és raonable "entendre que tots els locals, bars i restaurants dels dos carrers afectats originin molèsties als veïns".

El jutjat també recorda a l'Ajuntament que "té l'obligació d'individualitzar i concretar els establiments que realment generen molèsties". El comerciants d'aquests carrers van interposar el recurs el 18 d'abril del 2016.

Ara els comerciants podran restablir l'horari d'abans de l'ordenació singular, de diumenge a dijous de les vuit del matí fins a les 12 de la nit, i divendres i vigílies de festiu fins a la una de la matinada.