El fiscal demanava entre cinc i set anys de presó per als acusats. Tant la fiscalia com les acusacions particulars de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona els atribuïen diversos delictes de desordres públics, danys i contra la seguretat viària.

Durant la vaga general del 29-M, un grup de manifestants van tallar el trànsit del carrer d’Entença amb tanques metàl·liques, barreres de formigó, totxos i palets, que van agafar d’unes obres. I al carrer de Montnegre, van bolcar quatre contenidors amb què també es va impedir la circulació de vehicles. L’Ajuntament reclamava 3.100 euros en concepte de danys.

Al judici, els acusats van negar que fossin els autors dels fets. Quatre dels joves asseguren que estaven informant els comerços que hi havia oberts a la zona, però que no formaven part del piquet que va causar els danys. El cinquè va dir en la vista que no coneixia als eltres acusats i que el van detenir quan anava cap a casa.

En considerar que no hi havia proves suficients per considerar-los culpables, el jutge ha aplicat el principi “in dubito pro reo”, un principi jurídic que determina que, davant el dubte, cal fallar en favor dels imputats.

La vaga general del març de 2012 va acabar amb 70 persones detingudes i 80 d’ateses pels Serveis d’Emergència, dues de les quals en estat greu. L’Ajuntament de Barcelona va xifrar les destrosses causades en 500.000 euros.