Els pisos rusc han arribat a l’Hospitalet de Llobregat. L’empresa Haibu 4.0, que va començar a instal·lar micropisos a Barcelona, està acabant la construcció de diversos pisos rusc al carrer d’Holanda, número 9. Es tracta d’un local de 150 metres quadrats on hi poden haver habitacles de diverses mides. Al local de l’Hospitalet n’han fet cinc.

L’empresa ha decidit construir més pisos rusc en aquest carrer de l’Hospitalet, que fa frontera amb el barri de Sants-Badal, després que l’Ajuntament de Barcelona els prohibís continuar construint aquests habitacles a la ciutat. L’Ajuntament va aturar les obres dels pisos rusc a la Bordeta.

La Guàrdia Urbana de l’Hospitalet, però, ja ha anat a veure el local per saber si tenia tots els permisos. Aquest divendres els propietaris de l’empresa fan el tràmit per aconseguir una llicència d’exposició. Si no ho fan, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat ha confirmat que el local es podria tancar aquest mateix dissabte. De fet, la mateixa alcaldessa, Núria Marín, ha dit a través del seu perfil de Twitter que els pisos rusc “no tenen cabuda” a l’Hospitalet i que és una mostra de “model especulatiu”.

En qualsevol cas, aquesta llicència els permetria només exposar i no pas utilitzar-los com a pisos i, per tant, dormir-hi.

Els promotors d’aquests micropisos asseguren que ja han rebut més de 200 peticions de persones que estan interessades a llogar un d’aquests pisos i que no estan fent cap activitat il·legal amb la construcció, ja que en aquests moments no hi pernocta ningú. Els promotors també asseguren que estan treballant en tres punts més a Barcelona on instal·lar els pisos rusc, però no volen dir on.

Visites als pisos rusc

L’empresa ha fet públic un calendari de visites que, fins i tot convida l’Ajuntament de Barcelona, el 2 de novembre, a visitar els habitacles.