S’ha fet efectiu el desnonament d’una dona i els seus dos fills majors d’edat al número 10 del carrer de Leiva, al barri d’Hostafrancs. Els Mossos d’Esquadra hi han arribat poc abans de les 7 h d’aquest dimarts i han desplegat un cordó de seguretat per facilitar l’actuació de la comitiva judicial.

Els sindicats d’habitatge han fet diverses crides a les xarxes socials per frenar el desallotjament, que en aquesta ocasió ja era el tercer llançament sobre aquesta família.

A la dona se li va acabar el contracte i la propietat no l’hi va voler renovar. La inquilina va decidir quedar-se al pis i seguir pagant la renda, però, segons el Grup d’Habitatge de Sants, els propietaris no li admetien els diners. Ara li reclamen uns 17.000 euros per impagaments. L’entitat que li dona suport ha informat que ha ocupat un altre pis al barri perquè la família s’hi pugui allotjar.

Desnonament aturat a Rector Triadó

El desnonament que sí que s’ha  aconseguit aturar, en canvi, ha estat el d’una de les famílies residents al número 78 del carrer de Rector Triadó. Es tracta d’un edifici, que segons el Grup d’Habitatge de Sants, va estar abandonat durant molts anys, i en fa 12 va ser ocupat. Ara els propietaris han decidit desnonar les famílies que hi viuen. Segons Marcos, membre del GHAS,  el desnonament s’ha aturat per la presència d’una seixantena d’activistes davant de l’edifici, ja que els Mossos “han volgut evitar la violència”. També segons el Grup d’Habitatge de Sants, algunes famílies que ocupaven la resta d’habitatges de la finca haurien marxat perquè la propietat els ha ofert diners a canvi d’abandonar els pisos.