Aquest divendres, després d’una reunió que va acabar sense acord, sis treballadors de Ferrocarrils es van declarar en vaga de fam i van ocupar divendres la seu del Departament d’Ocupació del carrer Sepúlveda, on han passat la nit, fins que han estat desallotjats pels Mossos a primera hora del matí de dissabte.

Segons els treballadors, el desallotjament l’han dut a terme 25 Mossos d’Esquadra amb una “actitud intimidatòria”, i consideren que aquesta acció demostrara que el govern no té intenció de negociar. Aquest matí, una seixantena de persones s’han concentrat davant de la conselleria en suport als treballadors.

El comitè d’empresa exigeix “el mateix tracte que van rebre els companys del metro i els autobusos de TMB” i manté la convocatòria de vuit jornades de vaga per als mesos de maig i juny, que començaria els propers 10 i 11 de maig. La resta d’aturades tindrien lloc els dies 24, 25 i 26 de maig i els 12, 13 i 14 de juny i els treballadors “responsabilitzen a l’empresa i a les polítiques del govern dels trastorns que pugui generar la vaga a la ciutadania.”

Aquest dilluns a les 16 h de la tarda està convocada una nova reunió amb la conselleria d’ocupació de la Generalitat i els treballadors tenen previst manifestar-se davant de la seu del departament.