Després d'un període de pràctiques, la Desiré ha estat contractada a la recepció d'aquest hotel del Fòrum. D'entrada ja tenia clar que volia formar part de l'equip de l'hotel, ja que el grup n'inaugurarà un de nou l'any 2016. La Desiré, per tant, ja no forma part dels treballadors apuntats a les llistes d'atur de Barcelona. La ciutat enllaça 24 mesos consecutius de descens i aquest abril ho fa un 2,9 per cent, això representa 2.856 persones menys a l'atur, d'un total de més de 96.900 persones. La majoria dels que han trobat feina ha estat en el sector serveis, que ha tingut un descens del 3,1 per cent. Es tracta de la millor xifra de l'atur des del mes de setembre de 2009, tot i això els sindicats adverteixen que la qualitat dels contractes ha baixat. JOSEP MARIA ÀLVAREZ, secretari general d'UGT a Catalunya "Es tracta que la gent treballi per un sou digne, amb unes condicions dignes, i amb la jornada d'acord amb la seva voluntat i no amb les possibilitats que li dóna el mercat." JOAN CARLES GALLEGO, secretari general de CCOO a Catalunya "Els pocs llocs de treball que es creen són enormement precaris, amb la qual cosa instal·len molta gent en la pobresa laboral, i que moltes de les persones que estan a l'atur i no s'han pogut ocupar han perdut tota protecció social." Tot i això, les xifres indiquen que els contractes indefinits han crescut fins als 42.000, una xifra que no es donava des de 2008.

Per trobar una xifra de persones aturades millor que la del passat mes d’abril, 96.912 persones, ens hem de remuntar al setembre de 2009, quan se’n van registrar 96.250. Aquesta xifra representa un descens mensual de 2.856 persones a les llistes del SOC. Si ho comparem amb el mateix període de 2014, la caiguda és més acusada, del 8,9% i ja s’acumulen 24 mesos consecutius amb un descens de l’atur interanual.

L’inici de la temporada turística s’ha notat en les dades de l’atur. Bona prova n’és que, per àrees econòmiques, el descens més destacat s’ha donat al sector de serveis (-3,1%).

El nombre de contractes formalitzats durant l’abril, 69.823, representa una reducció del 8,9% respecte els signats durant el març. La contractació indefinida en representa un 13,9% amb 9.769. Una xifra que s’ha reduït e nun 18,7% en comparació amb el mes anterior.

El nombre de persones inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a l’abril es va situar en 552.974 persones, cosa que suposa una reducció de 18.681 aturats en relació amb el març, segons el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. Aquesta caiguda de l’atur de 18.681 persones mai no s’havia vist en un mes d’abril en el últims 19 anys quan comença la sèrie històrica.

Fa 22 mesos seguits que disminueix l’atur a Catalunya en taxa interanual i aquest mes d’abril, amb una reducció interanual del -9,62%, s’aconsegueix el descens percentual més elevat des del maig de 2000. Tots els sectors d’activitat redueixen l’atur, però especialment destaquen el sector serveis, la construcció i la indústria.

Un atur a Catalunya de 552.974 persones no es veia des de juliol de l’any 2010, quan aquell mes va tancar la desocupació registrada en 539.191 persones.  Totes les demarcacions catalanes veuen com a l’abril l’atur va baixar tant en relació amb el mes de març com en relació amb l’abril de l’any passat. Destaca el comportament de l’atur a la demarcació de Barcelona, que, amb 410.214 aturats en tancar el mes d’abril, se situa en nivells de desocupació del juliol de 2010 quan el nombre de parats va ser de 408.410 persones.