Els cursos en línia del Cibernàrium que ofereixen formació en capacitació tecnològica ja acumulen més de 50.000 inscripcions. Fa dos anys, el juliol del 2017, es van posar en marxa més de 100 activitats noves en línia per facilitar l’aprenentatge als ciutadans que tenen dificultats per compatibilitzar els seus horaris amb la formació.

Els tres programes que més interès generen són el de com atraure clients amb Instagram, el posicionament d’una empresa als cercadors com Google i com fer una pàgina web amb WordPress. Dels usuaris que s’han beneficiat fins ara d’aquests cursos en línia i han obtingut un certificat, el 62 % són dones. Pel que fa a l’edat, gairebé la meitat dels alumnes tenen entre 25 i 40 anys.

Entre altres cursos que ofereix el Cibernàrium, també en marxa durant l’agost, hi ha com fer infografies, introducció a la programació i com dissenyar un pla de Social Media en una empresa petita.

Més de 20 anys de Cibernàrium

El Cibernàrium és un projecte impulsat per Barcelona Activa des de fa 20 anys i està ubicat a l’edifici MediaTIC, al Poblenou. Amb els cursos que s’hi fan, tant presencials com en línia, es vol fomentar que la ciutadania adquireixi competències digitals i la divulgació tecnològica entre professionals i empreses.