Ara està en obres, però aviat tindrà aquest aspecte. És la nova seu del Cibernàrium. Una iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona que vol donar als empresaris les eines necessàries per adaptar-se als temps que corren. JORDI ROCA, director del Cibernàrium "L'objectiu és donar formació molt pràctica, molt útil perquè els professionals i les empreses de la ciutat facin un ús de la tecnologia molt més intensiu i, per tant, siguem més competitius i més innovadors en els processos". El nou Cibernàrium comptarà amb cinc aules on s'impartiran cursos formatius per a professionals. Tots, amb una idea ben clara. Mostrar a l'empresariat els avantatges de l'ús de les noves tecnologies. SERGI JÉREZ, director d'Administració Electrònica de l'Ajuntament "Hi ha moltes empreses que es diferencien de la resta en com han aplicat les tecnologies en el seu negoci i aquest és el fet diferencial del seu valor". ARMENGOL TORRES, director general d'Intelligent Consulting "Ens falta educació de sobre com s'ha de buscar la informació que és crítica per prendre decisions, sobretot a l'empresa, i que no sempre està darrere del Google". Es calcula que pel Cibernàrium hi passaran uns 16.000 professionals cada any. Serà a partir de febrer quan les aules que han d'ocupar aquest espai estaran ja operatives.

El Cibernàrium obrirà una nova seu a l’edifici Media-TIC, al districte del 22@. Serà a partir del febrer quan es posarà en marxa el nou equipament, on els empresaris es podran formar en matèria de noves tecnologies.

Els cursos que s’hi oferiran estan pensats per a professionals del món empresarial, ja siguin autònoms, emprenedors, pimes o professionals lliures. De totes maneres estan oberts a tota la ciutadania. L’únic requisit és tenir més de 16 anys.

Un cop obert es preveu que en aquesta nova seu del Cibernàrium s’hi ofereixin 150 cursos cada any i que rebi 16.000 professionals. Ha suposat una inversió de 1.984.000 euros i, durant el 2011, tindrà un pressupost de 450.000 euros. L’equipament es suma a l’existent al Parc Tecnològic Nord, a Nou Barris.

Els 1470 metres quadrats del nou Cibernàrium contindran cinc aules per a 20 alumnes, una sala d’actes amb un aforament de fins a 200 persones i 4 espais de formació multiús. A més, comptarà amb Zona Wifi de lliure navegació.