Els governs de Barcelona i de Catalunya i els sectors turístic i comercial han unit forces per animar la ciutadania a recuperar l’activitat i la vida al centre de la ciutat. Ho fan amb la campanya “Barcelona x Tu. Tu x Barcelona”, la qual anima els barcelonins a gaudir dels comerços, els hotels i els bars i restaurants dels barris cèntrics, després de més d’un any de pandèmia del coronavirus i en plena flexibilització de les restriccions.

La iniciativa, presentada per l’Ajuntament, la Generalitat, Turisme de Barcelona i Barcelona Oberta, consisteix en il·lustracions, missatges, un joc i filtres d’Instagram amb realitat augmentada que busquen fomentar l’estada, la passejada i el consum al centre de la ciutat. Segons les administracions i els sectors del turisme i el comerç de la ciutat, la campanya busca “tornar a connectar amb la ciutadania de la regió metropolitana“. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, assegura que “és una campanya que suma” i ha demanat tornar a gaudir del comerç i la restauració de la ciutat, després d’un any difícil per la crisi sanitària i econòmica.

La iniciativa forma part del Pla de reactivació del comerç que l’Ajuntament va posar en marxa per ajudar el sector a parar les conseqüències negatives de la pandèmia i ajudar-ne la reactivació. El consistori inverteix 250.000 € en la campanya a través de Turisme de Barcelona, mentre que la Generalitat n’ha posat 150.000.

Un joc amb codis QR

Des d’aquest dissabte i fins a finals de juliol també hi ha un joc estil gimcana amb el qual s’anima l’usuari a trobar diferents il·lustracions i codis QR pel centre de la ciutat i descobrir què s’hi amaga al darrere. Segons els impulsors de la campanya, després de la lectura del codi apareixarà una animació que farà que la persona entri dins d’una experiència virtual, amb filtres d’Instragram i amb la possibilitat de compartir-ho després amb l’etiqueta #BCNxTu.

En el marc d’aquesta campanya de promoció, s’exposaran lones de grans dimensions a la via Laietana, s’instal·laran torretes a Ciutat Vella i el passeig de Gràcia i es penjaran centenars de cartells pels comerços de la zona.