(ACN) El fotògraf Emilio Morenatti ha guanyat aquest divendres el premi Pulitzer de fotografia per la sèrie de retrats que mostren com la gent gran ha afrontat els mesos més durs de la pandèmia. Concretament, el jurat ha valorat les “punyents imatges que transporta el públic a les vides de la gent gran a Espanya durant la pandèmia de la covid-19″. Morenatti, nascut a Saragossa i resident a Barcelona, és el cap de fotografia de l’agència Associated Press a Espanya i Portugal.

El guardó s’ha anunciat aquest divendres a la tarda, hora catalana, de forma telemàtica des dels Estats Units per segon any consecutiu com a conseqüència de la pandèmia. El premi està dotat amb 15.000 dòlars americans. En una piulada, Morenatti ha mostrat la seva satisfacció per rebre el premi Pulitzer i ha compartit una selecció de les fotografies que li han fet merèixer el premi.

Les imatges, moltes de Barcelona, són testimoni de les setmanes més dures de confinament i s’hi pot veure gent gran sola o bé atesos per personal mèdic: el retrobament de dos ancians en una residència abraçant-se a través d’un plàstic, carrers buits, persones sense sostre, els serveis funeraris retirant els cossos de víctimes de la covid-19 o enterraments amb un sol assistent, entre moltes altres.