El matí d’aquest dimecres, una vuitantena de pagesos lleidatans s’han concentrat davant el Departament d’Agricultura a Barcelona tot demanant ajuts econòmics per reparar les seves finques cremades. Segons ells, la consellera Jordà els ho havia promès per minimitzar “les grans pèrdues” provocades pels focs que van afectar les comarques de la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues el mes de juny.

pagesos-lleidatans-planten-olivera-davant-departament

A les portes del departament, els agricultors afectats han col·locat una olivera en senyal d’indignació i sota consignes com ara “polític votat, pagès oblidat”. En aquest sentit, alguns dels manifestants han adreçat proclames contra la consellera Teresa Jordà, demanant la seva dimissió. Critiquen que les mesures de suport aprovades després dels incendis són insuficients, rebutgen els crèdits que els han ofert fins ara i reivindiquen ajuts directes a fons perdut.

De Lleida a Barcelona, en marxa lenta

Els pagesos dels quals molts asseguren que haurien de deixar la seva activitat si no reben els ajuts han sortit de Lleida cap a les 9 h del matí en direcció Barcelona per l’autovia A-2, ocupant el carril dret i protagonitzant una marxa lenta. Un trajecte de tres hores amb l’objectiu que els rebi la consellera Jordà, cosa que no s’ha produït i que ha portat els agricultors a anunciar un nou tall de la C-12 a Flix, municipi de la Ribera d’Ebre, el diumenge.