ampliació fira de Gran Via

Ja han començat les obres per ampliar el recinte firal de la Gran Via, a l’Hospitalet de Llobregat, amb l’enderroc d’un immoble que ocupa els terrenys on s’aixecarà l’edifici. Aquests treballs s’allargaran fins a finals de març, quan s’iniciaran les tasques per posar els fonaments d’aquest nou pavelló, que s’ubicarà a tocar de l’entrada principal de les instal·lacions actuals, a la plaça d’Europa.

El projecte, liderat per Fira 2000, suposa augmentar el recinte firal de Gran Via en 60.000 m2 de superfície bruta, cosa que li permetrà al recinte créixer fins als 300.000 m².

Com serà el nou edifici?

La instal·lació tindrà dues plantes destinades a celebrar congressos i un espai per a oficines i serveis de la fira. Enllaçarà amb el pavelló 1 i el Hall Europa, que és l’entrada principal de la fira a través d’un pas elevat. L’objectiu d’aquesta ampliació és “créixer amb la promoció de salons i competir amb els equipaments firals més importants del món”.

Les obres acabaran el 2026 i suposaran una inversió de 201 milions d’euros.

Segons Fira de Barcelona, la reforma d’aquest recinte s’emmarca en el projecte de millora de les infraestructures firals de Barcelona, entre les quals s’inclou també el recinte de Montjuïc.