Tot i que encara estan pendents les confirmacions oficials, fonts de Condis Supermercats han explicat a BTV que estan en negociacions per transformar l’antiga sala de projeccions en un supermercat.

Manuel Arias, president de la Federació de Comerç Cor d’Horta i Mercat, ha criticat que la instal·lació d’un supermercat tindrà efectes negatius, sobretot, per als paradistes del Mercat d’Horta que treballen amb producte fresc.

Els cinemes Lauren Horta van tancar aquest juliol amb la projecció de ‘Madre e hijo’, del romanès Calin Peter Netzer. La sala va obrir l’any 1966 amb el nom de cinema Dante i es va reconvertir en multisala l’any 1998. Després de 16 anys funcionant com a Lauren Horta, el tancament ha deixat el barri sense cap sala de projeccions.

D’espai cultural a superfície comercial

El cas d’Horta no és el primer. L’espai que ocupava el Cinema Niza, a la plaça de la Sagrada Família, també està previst que es converteixi en un supermercat, concretament, en un Mercadona. En aquest cas, els veïns del barri són contraris a la reconversió i han demanat a l’Ajuntament que, en lloc d’un supermercat, a l’espai s’hi instal·li un equipament cultural.