Aprofiten l'última quinzena de rebaixes per trobar les millors gangues. "Pues sí hija mía, una se espera a rebajas, soy así". "He pasado por aquí, los he visto, me han gustado y los he comprado". A aquestes altures, amb bona part de l'estoc venut, molts comerciants ja s'atreveixen a fer un balanç de les rebaixes. Al carrer de Sants, les vendes han estat molt desiguals. Alguns estan força decepcionats. "Hem tingut gairebé 7.000 visitants menys i hem baixat un 6% les vendes. Ara quasi tot és nova col·lecció, de rebaixes en queda molt poquet". XAVIER BELTRAN, comerciant "Un 5% menys de vendes. Sembla que per la nova dinàmica de barri, pels nous comerços que estan obrint. Molts bars, forns". Però d'altres les valoren positivament. SÍLVIA FERNÁNDEZ, encarregada "Abrimos la primera quincena de lunes a domingo y las ventas han ido mucho mejor que el año pasado". "Podria ser que una mica més, però molt, molt igual que l'any passat". "Segons la Confederació de Comerç, la previsió és que les vendes creixeran aquestes rebaixes entre un 3 i un 4%. Bones notícies, tenint en compte que el comportament dels clients ha canviat molt durant la crisi". ANTONI FUREST, Confederació de Comerç de Catalunya "Ha desaparegut un terme de màrqueting que era la venda impulsiva, ja quasi no existeix, la gent pensa i valora molt tot allò que compra". "Hace unos años compraba cualquier cosa que veía. Ahora, con la crisis, te lo piensas más". Les rebaixes posaran el punt final a una temporada que, segons la Confederació, ha estat més bona que anys anteriors.

Segons Antoni Furest, representant de la Confederació de Comerç de Catalunya, les rebaixes han estat “fantàstiques, sobretot la primera setmana”. Furest explica que és que s’ha “exhaurit el material d’estiu” i, en alguns comerços, ja han incorporat roba de la nova temporada de tardor, un indicador que les promocions són bones. A més, les vendes han funcionat durant la temporada d’estiu, un fet que ha ajudat a normalitzar el període de rebaixes, segons els comerciants. Els botiguers han tingut guanys i han pogut fer unes primeres, segones i, fins i tot, alguns faran unes quartes rebaixes a finals d’agost. Tot i així, alguns comerciants del carrer de Sants no comparteixen l’opinió de la Confederació i asseguren que les vendes han baixat un 5%.

Pel que fa als consumidors, Furest afirma que vuit anys de crisi han modificat força la manera de comprar dels ciutadans i ha fet desaparèixer el comprador impulsiu. Segons Furest, el client és ara més intel·ligent: “compara, busca preus i no és tan impulsiu”.