Ja sigui en hotel... "Preferim l'hotel, perquè no has de fer res. No has de netejar... És una desconnexió total." Apartaments turístics... "Pel preu i perquè podem cuinar nosaltres per sopar. Dinem fora i sopem a l'apartament. Així el pressupost baixa." O hostals com aquest, el cert és que aquest agost queden ben pocs llits lliures a la ciutat. MARTA ROBERT, responsable hotel Ciutat de Barcelona "Estem, més o menys, als mateixos nivells d'ocupació que l'any passat per aquestes dates. Esperem superar el 92, 93%." JOSEP AGUILAR, director del Twentytú "Estem al 97%. Hem arribat a obtindre aquesta setmana ocupacions del 100%. Tenim client estranger, famílies i joventut." Clients ben diferents dels que s'allotgen a l'Hotel Majestic, al passeig de Gràcia. Aquí, l'ocupació d'aquest estiu supera, de moment, la de 2013. Segons expliquen, el turisme de luxe s'ha consolidat a la ciutat. SANTIAGO MARTÍN, Hotel Majestic "Antes julio y agosto podían ser temporadas medias, no bajas pero tampoco alta. Y ahora, gracias al turismo de lujo, son dos de los meses más fuertes del año." També es consolida l'oferta d'apartaments turístics. MIREIA BESSÓ, directora del Sixtytwo "Hi ha moltíssima oferta a Barcelona i és una forma de viatjar com més autèntica per a la família, per als amics, perquè poden compartir." "L'amplíssima oferta d'allotjament de Barcelona, que augmenta any rere any, fa que cada vegada sigui menys necessari reservar amb antelació. Molts turistes no ho fan fins la setmana abans de viatjar." La percepció dels hotelers és que aquest any el turisme provinent de Rússia ha disminuït lleugerament. En canvi, cada cop són més els que visiten la ciutat provinents dels Estats Units, d'Àsia i de potències emergents, com el Brasil.

En funció dels gustos i de la capacitat adquisitiva de cadascú, els turistes escullen allotjar-se en hotels, hostals o bé apartaments. El fet, però, és que aquest mes d’agost queden pocs allotjaments lliures a la ciutat. A l’hotel Ciutat de Barcelona, per exemple, esperen superar el 93% d’ocupació; una xifra que sobrepassen a l’hostal Twentytú, on hi ha dies en què no queda ni un llit buit. Pel que fa als hotels de luxe, com el Majestic, confirmen una tendència a l’alça i afirmen que el juliol i l’agost són dels mesos més forts de l’any.

A més d’icones com la Sagrada Família, el Parc Güell o La Pedrera, esdeveniments estivals com el Circuit Festival ajuden a consolidar els visitants durant l’estiu. Segons el sector hoteler, aquest any ha baixat el turisme rus i han augmentat els turistes procedents del Brasil, els Estats Units i Àsia.