El Pla Prepara té com a objectiu “requalificar i millorar la incorporació al mercat laboral d’aturats de llarga durada o aquells amb càrregues familiars que han esgotat la prestació d’atur”. Gairebé 45.000 persones s’han beneficiat fins ara de les ajudes del Pla Prepara, que ofereix un subsidi durant sis mesos als aturats que no en tinguin cap altre i que acreditin que continuen buscant feina. L’ajut és de 400 euros al mes en general, però s’incrementa fins als 450 euros si la persona acredita que té tres familiars a càrrec.

Els aturats només cobren l’ajut durant sis mesos, però el pla se segueix prorrogant perquè ho puguin demanar més persones que continuen quedant-se sense cap mena d’ingrés. Fins ara, el Pla Prepara s’havia prorrogat en sis ocasions, i se seguirà ampliant de manera automàtica sempre que la taxa d’atur superi el 20%: actualment es troba al 24,47%.

Per beneficiar-se d’aquesta prestació, cal que els aturats acreditin la seva recerca de feina de manera activa. Aquesta pròrroga entrarà en vigor el 16 d’agost, segons informa el Ministeri d’Ocupació.