Segons la presidenta de l’Associació Veïns de la Barceloneta, Montse López, el projecte inicial dels veïns era de caire social, ja que volia tenir la participació d’aturats del barri i pretenia dinamitzar el comerç local. Però en no rebre el vistiplau municipal el 2015, els veïns van optar per sumar sinergies amb el port.

Ambdues parts van acordar aquest estiu traslladar el projecte arran de costa, al passeig de Joan de Borbó, uns terrenys propietat del port. Creien que, així, facilitarien el desencallament de la situació; però lluny d’això, la situació s’ha tensat perquè -denuncia López- el port ha convertit la proposta en un projecte comercial que tampoc no compleix els requisits del districte.

Els veïns critiquen el “no” polític

Fonts del port han negat a betevé que l’última proposta per dur la pista de gel hagi canviat l’esperit inicial. Han assegurat que només s’han fet ressò de la demanda veïnal per elevar-la a la Taula d’Activitats municipal i a la Taula de Regidors, on ha estat tombada. Amb la negativa municipal, el port ha dit a betevé que “s’alinea totalment amb l’Ajuntament” i no explorarà, de moment, altres vies.

Els qui sí que intentaran buscar una alternativa en el que queda fins Nadal per aconseguir una pista de gel són els membres de l’associació de veïns de la Barceloneta. Montse López critica que l’oposició del districte sigui només política i recorda que el barri “està mort a l’hivern” perquè no s’hi instal·len ni llums ni mercats nadalencs: “El problema és que l’Ajuntament és qui diu ‘no’, cosa que fins a cert punt puc entendre si miren el mediambient; però el nostre projecte està basat en respectar-ho”, ha assegurat.