Segons Gallart, actualment el cos disposa de 2.300 efectius i encara en faltarien 400 per arribar al que estipula el reglament, a través d’una ràtio entre el nombre d’agents i el nombre de ciutadans. CCOO denuncia, a més, la precarietat amb la qual treballen, ja que, asseguren, aquest mes de novembre s’han reduït de forma “dràstica” les hores extraordinàries dels agents, que suplien la manca d’efectius, i això ha provocat un mes “caòtic”. Des del sindicat apunten que  la causa d’aquesta reducció podria ser una qüestió pressupostària, ara que s’acosta el final de l’any.

CCOO explica que fa temps que no reben cap resposta a la seva demanda des de l’Ajuntament i reclama que s’hi posi solució. El portaveu del sindicat també ha confirmat a betevé que ja fa temps que donen suport en la lluita contra el terrorisme als Mossos d’Esquadra, però que des de l’atemptat a la Rambla, al mes d’agost, han ampliat el nombre d’espais on han de destinar-hi una patrulla fixa, sumant-hi, per exemple, la Rambla o el Portal de l’Àngel. Gallart també afirma que la venda ambulant a la ciutat que, diu, es manté en molts punts, és un tema que fa necessaris més reforços al cos policial.

Jordi Gallart també exposa un altre exemple recent. Assegura que en la manifestació a favor de la llibertat que va concentrar més de 750.000 persones a la ciutat no es disposaven de prou agents per ordenar el trànsit i tallar els carrers i afegeix que molts d’ells no van tenir dret al descans per no deixar cap cruïlla del perímetre desatesa.