L’associació de comerciants Barna Centre se suma al debat obert per Barcelona Oberta d’ampliar la campanya de festius amb botigues obertes a les zones turístiques de Barcelona un mes més per la Copa Amèrica. Segons el calendari previst, les botigues de les zones turístiques només podran aixecar la persiana fins al 15 de setembre, però part dels comerciants reclamen poder obrir més dies per aprofitar que la competició esportiva de vela portarà visitants a la ciutat durant els mesos de setembre i octubre.

La portaveu de Barna Centre, Isabel Rodríguez, explica a betevé que ampliar els diumenges i festius de comerços oberts “és un debat que demana un ampli debat, consens social i molta reflexió”. Rodríguez creu que afegir més festius al calendari acordat podria generar tensions, sobretot entre els establiments més petits que tenen menys recursos per obrir en festiu.

Tot i així, aposta perquè es pugui parlar del tema i buscar fórmules d’equilibri. L’associació de comerciants aposta també per reforçar les polítiques públiques de promoció del comerç per reforçar les vendes al comerç de barri.

La Fundació Barcelona Comerç, contrària a l’ampliació

La Fundació Barcelona Comerç no veu amb bons ulls la possibilitat d’ampliar els festius amb botigues obertes fins al 20 d’octubre. Tal com ha explicat a betevé el seu president, Pròsper Puig, “no és adient demanar aquesta ampliació perquè creiem que ja hi ha suficients diumenges d’obertura”.

També ha recordat que els petits comerços de menys de 300 metres quadrats ja poden obrir els festius que ho desitgin i en tot cas qui sortirien beneficiades amb la mesura són les grans superfícies i les botigues de luxe del Passeig de Gràcia. A més, Puig ha remarcat que l’acord amb la Generalitat per obrir els festius finalitza l’any vinent i seria llavors el moment de debatre aquesta qüestió.

Centres comercials oberts avui, diumenges i festius 2024 a Barcelona: tots els horaris
Consulta quan hi ha centres comercials oberts aquest 2024, amb tots els festius i diumenges per fer les teves compres: obren avui?