(ACN/redacció) Unes 300 persones han participat de la manifestació convocada per la CGT Barcelona aquest Primer de Maig per reclamar una pujada salarial, una reforma de les pensions que redueixi l’edat de jubilació i la reducció de la jornada laboral. Aquestes són tres de les prioritats expressades per Pedro Ortiz, secretari de Comunicació de CGT Barcelona, moments abans de la manifestació del sindicat que ha començat a Jardinets de Gràcia direcció a la Plaça Joanic.

Lamenten “pujades per sota de l’IPC”

Passades les 11 h, vora 300 persones han protestat amb la CGT, en una manifestació que ha arrencat a Jardinets de Gràcia i que ha tingut com a lema: “Contra la pujada asfixiant dels preus i l’increment de la vida”. El secretari de Comunicació de CGT Barcelona ha lamentat que s’està assistint a una “pèrdua de condicions de treball impressionant i a una asfixiant pujada de preus d’allò més bàsic per viure com l’habitatge, la llum, el gas, el transport i l’alimentació”. Ortiz ha indicat que tot això no s’està compensant amb les pujades salarials que s’està aconseguint a les empreses. “Són pujades per sota de l’IPC”, ha lamentat.

Ortiz ha indicat que s’ha aprovat una nova reforma de les pensions que “no millora les condicions de la classe treballadora, ja que no redueix l’edat de jubilació i la manté en 67 anys”. Així mateix, ha criticat que s’han aprovat els ‘Plans de Pensions d’Ocupació’, que “volen ser els substituts dels maleïts plans de pensions privats i que seran gestionats pel sector privat”.

Protesta CGT 1 de maig

“Les coses s’aconsegueixen lluitant al carrer”

Ortiz ha recordat que fa 100 anys de l’assassinat de Salvador Seguí, obrer anarcosindicalista, i ha destacat que ell és un exemple que “les coses s’aconsegueixen lluitant al carrer”. “Seguí va participar a la vaga de la Canadenca on es va aconseguir la jornada de vuit hores laborals. És una mostra que les coses s’aconsegueixen lluitant al carrer i no es pot delegar a la classe política, sinó que tota la gent ha de ser partícip dels canvis mitjançant la lluita”.