La Casa Burés, situada al carrer de Girona, 12-18, és un edifici modernista obra del deixeble de Gaudí, Francesc Berenguer i Mestres. Fa una dècada que està desocupada i actualment la promotora està treballant en el projecte arquitectònic que mantindrà els nombrosos elements modernistes catalogats de l’edifici.

El desembre de 2014, el Consell Executiu va donar llum verda a la venda de la Casa Burés a la societat Trinder Promocions, del grup britànic Europa Capital, per un import proper als 18,8 milions d’euros. El desenllaç va arribar després que la Generalitat intentés infructuosament subhastar l’edifici en tres ocasions, una licitació que va quedar deserta. En la primera subhasta, el preu de sortida era de 26.090.885 €, una taxació que es va acabar reduint en vista de la manca de compradors.

Amb aquesta operació, la Generalitat  va liquidar el deute pendent amb l’Ajuntament pel que fa a aquest edifici modernista, que era de sis milions d’euros. El govern català havia comprat l’edifici a l’Ajuntament l’any 2009 per 26 milions d’euros. Fa anys que l’edifici estava abandonat i alguns actes de vandalisme a l’interior van causar les protestes de diversos veïns de la zona, encapçalats per l’Associació de Veïns per un Eixample Sostenible. A finals de 2012, el consistori va donar el vistiplau perquè la Casa Burés passés a mans privades.