L'any 1882 es va construir l'església de les Saleses. Va ser un encàrrec de l'Orde de la Visitació de Santa Maria perquè formés part del seu monestir. L'obra la va dirigir l'arquitecte Joan Martorell i va incloure la participació d'Antoni Gaudí, llavors un dels seus deixebles. L'estil de l'església és historicista però ja s'hi poden veure els elements distintius del modernisme. RAMON CORTS, rector "Aquests elements modernistes es poden veure en l'ús que es fa del vidriat, de la maçoneria, aquests rajols. Anuncia el que és pròpiament el Modernisme que va cultivar Gaudí." L'església va passar moments complicats durant la Setmana Tràgica i la Guerra Civil. L'any 1936 es van cremar el convent i l'església, i les monges van haver de marxar. L'any 1945 es va transformar en la parròquia de Sant Francesc de Sales. La singularitat de l'edifici va inspirar altres construccions religioses de l'època. RAMON CORTS, rector "És un bon exemple per a Barcelona perquè quan es va fer la catedral de Barcelona, la façana, que és de finals del segle XIX principis del XX, es van inspirar en la mateixa agulla que està fora, en el cimbori. És a dir, que l'agulla que està a la catedral està inspirada en l'agulla que hi ha aquí. Actualment és una parròquia que, a part de les seves funcions pròpies, té una gran importància en el barri, sobretot per l'obra social que desenvolupa, com per exemple, el repartiment d'aliments. És una parròquia viva i serveix també pel col·legi dels maristes amb el qual, la parròquia, té una relació excel·lent."

Formava part del monestir de l’Orde de la Visitació de Santa Maria. La primera pedra es va col·locar el 28 de març de 1875. Les monges van entrar-hi el 1878, però l’església no es va consagrar fins a 1885, fa 130 anys.

L’església està concebuda amb una combinació de materials: maó, vidre, pedra tallada i maçoneria. Conserva la major part dels elements originals, tot i els fets de la Setmana Tràgica, el 1909, i els de la Guerra Civil, amb els bombardejos de la flota italiana, tant el monestir com el temple van patir grans destrosses, a més de diversos assalts i incendis.

L’any 1991 se’n va restaurar l’interior i més tard l’exterior. L’antic convent va ser convertit l’any 1943 en un col·legi dels Germans Maristes.