ampliació aeroport barcelona

La Cambra de Comerç de Barcelona defensa ampliar la tercera pista de l’aeroport del Prat, però sempre que hi hagi una compensació mediambiental de la zona afectada i sense acceptar “xantatges” de termini d’Aena, sinó partint d’una solució de consens.

En un entrevista a EFE, la presidenta de la cambra, Mònica Roca, ha expressat que vol que Aena i les institucions implicades en l’ampliació “arribin a un acord” per fer possible una inversió d’uns 1.700 milions d’euros. Roca creu “necessària” aquesta controvertida inversió, encara que subratlla que ha de beneficiar tot Catalunya, “no només Aena”.

Així mateix, Roca no accepta imposicions de terminis d’Aena. “No val el xantatge d’Aena. No val això que tenim dos mesos per aprovar-ho. La pressa la té Aena. És el moment de crear un projecte bo per a tothom”, remarca.

L’objectiu són els vols intercontinentals

La Cambra de Comerç de Barcelona dona suport a l’ampliació de l’aeroport perquè això permetria ampliar el nombre de vols intercontinentals de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. En qualsevol cas, la Cambra també reivindica que qualsevol ampliació porti aparellada la compensació mediambiental que faci de la zona afectada, en aquest cas l’espai natural de la Ricarda.

D’altra banda, la Cambra de Comerç de Barcelona s’ha ofert al Govern espanyol per ajudar a gestionar els fons europeus Next Generation i garantir així que aquests recursos també arriben a les pimes.