(ACN/Redacció) L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dimecres que els fons europeus Next Generation “aterrin” als barris Besòs i no només a grans empreses. En una compareixença al costat de la vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, l’alcaldessa ha assenyalat que el Besòs és un territori molt dens que requereix inversió i que vol oportunitats “reals”. Per això, ha defensat, els fons europeus han d’arribar a empreses de sectors estratègics però també han d’arribar a barris que han estat “oblidats massa temps“.

L’alcaldessa considera que “les administracions públiques estan en deute amb el Besòs”. Yolanda Díaz hi ha coincidit i ha afegit que “si els Next Generation no arriben a barris com els del Besòs hauran fracassat”. “La igualtat comença per baix, no per dalt”, ha dit. A l’hora de concretar en què es podrien destinar els diners, Colau ha assegurat que hi ha molts projectes treballats, com ara la formació professional en sectors estratègics, la rehabilitació energètica d’edificis o la reconversió de polígons industrials.

Colau i Díaz han fet les declaracions des de l’institut Rubió i Tudurí, edifici del Bon Pastor que es va transformar amb diners del Pla de barris per acollir l’escola de jardineria que porta el mateix nom. El barri del Bon Pastor es beneficia per segon mandat consecutiu de les inversions previstes en el Pla de barris. No s’hi fan inversions en obres però si programes educatius, d’ocupació i rehabilitació. Durant la visita al barri, Colau ha protagonitzat un moment distès ballant amb un grup de veïnes del Bon Pastor.