El sector del taxi de Barcelona ha anunciat una vaga preventiva el proper 25 de gener, coincidint amb les aturades convocades per l’ensenyament i la sanitat. Amb aquest anunci, els taxistes s’avancen a la vaga de quatre dies que ja havien anunciat coincidint amb la Fira Audiovisual ISE 2023. El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, assegura que les negociacions amb la Generalitat estan trencades després de saber que hi ha 1.170 autoritzacions de llicències VTC que encara tenen un any de permís per operar. “Han posat benzina al foc”, adverteix.

Aturada total de les 9 a les 14 h

Els taxistes han avançat que faran una aturada total del sector de les 9 a les 14 h, i durant aquest interval de temps només atendran urgències mèdiques i persones amb mobilitat reduïda. La intenció és ocupar la Gran Via amb 5.000 taxis aparcats a tots els carrils i afegir-se a peu a les manifestacions previstes aquell dia “per defensar els serveis públics”. “L’aturada de dimecres no la para ningú”, assegura Álvarez, que recorda que “la darrera vegada que els taxistes van parar quatre hores es van suspendre 300 judicis”. De fet, a la pregunta d’un periodista sobre si poden acampar a la Gran Via, assegura “no es descarta res”.

Els sindicats amenacen d'”aturar” el Mobile

L’anunci de la nova convocatòria de vaga arriba l’endemà de la darrera reunió dels taxistes amb el govern. Els sindicats avisen el Departament de Territori que “s’han de posar a treballar” perquè es compleixi el decret llei de la Generalitat i perquè es compleixin les tarifes vigents. Si això no passa, faran més aturades coincidint amb la Fira Audiovisual ISE, com ja han anunciat, i també pel Mobile World Congress. “Ho volem en un mes. Si abans del Mobile no es compleix el que demanem, pararem el Mobile”, adverteix el portaveu d’Élite Taxi.