SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Avui els dos programes pretenen fer aquest salt en el creixement i això és el que busquem avui nosaltres. Ens dirigim a 150 empreses que puguin entrar en aquest procés de creixement i multiplicar llocs de treball".

El primer programa es diu Learning to Grow, compta amb la col·laboració de l’escola de negocis IESE i va adreçat a 120 empreses que facturin 0,5 milions d’euros anuals. Es tracta de fer 10 sessions de cinc hores de formació intensiva sobre l’estratègia de creixement, la gestió i el finançament per poder-ho fer possible. Se’n faran tres edicions: una per a petites i mitjanes empreses, la segona, a companyies del sector industrial i la tercera dirigida a projectes liderats per dones.  Totes elles hauran de pagar 300 euros per accedir al programa.

El segon programa s’anomena Axelera i va adreçat a trenta empreses innovadores amb una facturació de 2,5 milions d’euros anuals. En aquest cas les empreses participants disposaran de l’assessorament de consultors de PricewaterhouseCoopers (PwC). S’ajudarà les companyies a identificar les necessitats i diagnòstic de la companyia, també es definirà un pla d’acció i es farà l’acompanyament per dur-lo a terme. En total, el programa durarà vuit mesos i les empreses seleccionades hauran de pagar 1.000 euros per poder-lo fer. Un copagament que, segons l’Ajuntament, garanteix el compromís de les empreses amb el programa.

El cost d’aquests programes és de 180.000 euros per al de Learning to Grow (1.500 per empresa) i de 509.000 euros en el cas d’Axelera (17.000 per empresa). Una despesa que, per la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, facilitarà que aquestes empreses creixin, generin riquesa i llocs de treball.