Veure moviment al mercat és habitual durant el dia, però avui els paradistes d'Horta també vendran durant la nit. Abaixaran la persiana a les 12, després de sis hores del Shopping Night. Una iniciativa per animar el consum en aquest barri. VICENÇ BAILÓN, president de la Junta de Comerciants del Mercat d'Horta "Ho enfoquem de cara al que és el barri. Igual que es pot fer el carnaval, es pot fer el comerç al carrer, és una festa més que la gent del barri també s'involucra i és passar-s'ho tot bé." En total, són 55 els comerços que s'han sumat a la Shopping Night. Avui als paradistes els tocarà fer més hores, però són conscients que això suposa més promoció i a la llarga, potser més caixa. SANDRA GONZALO, peixatera "S'ha de treballar, que estem en una època una miqueta dura i a veure. Que vinguin i amb molts calerons, eh!" PAQUI CANO, carnissera "És una inciativa que és nova i la gent no està acostumada al fet que estigui obert. Vulguis o no, fan un passeig, poden comprar, poden menjar... alguna cosa diferent aquí al barri." A banda de comprar productes, els participants també podran degustar els plats que les parades han preparat per a l'ocasió. Aquests plàtans, per exemple, serviran per acompanyar una font de xocolata. I a la peixateria, s'hi podrà consumir tapes de pop a la gallega o gambes. Les expectatives dels organitzadors són altes i ja pensen en una segona edició. De fet, ja s'han venut quasi 800 tiquets de la mostra gastronòmica. Cadascun inclou cinc consumicions, de manera que aquesta nit, el mercat d'Horta repartirà, com a mínim, 4.000 degustacions.

Els comerciants del Mercat d’Horta i de l’eix comercial del barri han obert el mercat a la nit amb l’objectiu de promoure el comerç. És el primer cop que un mercat obre les portes fins a la mitjanit i permet vendre i promocionar el comerç de tot el barri. L’espai és un aparador de l’oferta comercial d’Horta: els comerciants han obert les seves parades i els propietaris de botigues de barri han disposat punts de venda especials per mostrar-hi els seus productes.

La festa ha superat totes les expectatives dels organitzadors i s’han venut més de 1.300 tiquets i servit unes 7.500 racions de menjar. Tot i que l’entrada és gratuïta, els assistents podien comprar tiquets, per 5 euros de forma anticipada i per 6 euros al mateix mercat, que inclouen cinc consumicions i una copa. Des de primera hora del vespre s’han començat a aplegar centenars de persones omplint tots els passadissos del mercat fins que no hi ha cabut ni una agulla.

També s’hi  han organitzat activitats com tallers, concursos i sortejos al llarg de tota la tarda. Cada mitja hora s’han anat sortejant vals de 10 euros que només es podien utilitzar el mateix dia al mercat. El final de la festa arribarà amb el concert de The Lito, un grup d’hortencs autors de cançons com ‘Compra a Horta’.

A causa del gran èxit i la bona acollida que ha tingut aquesta primera Fira Gastronòmica d’Horta, els organitzadors ja pensen en una segona edició. La iniciativa, que s’estrena a Barcelona, també es podria reproduir en el futur en altres mercats de la ciutat.