L’1 de gener no marca només l’entrada del nou any, sinó també l’augment dels preus en la majoria dels serveis. La tarifa del transport públic s’ha apujat a Barcelona, després que en els tres últims anys se n’haguessin congelat els preus, i per exemple, la T-10 costa des d’aquest dilluns 10 euros amb 20 cèntims. La factura de l’aigua també s’ha encarit: entre un 4 i un 6 %, un euro al mes de mitjana. I el gas, un 6 %.

La T-10, el bitllet més utilitzat a Barcelona, és des d’avui 25 cèntims més car que el 2017. Després de tres anys amb el preu congelat, ara costa 10,20 €. També s’apugen la resta de títols de transport , un 2 % de mitjana (amb l’excepció de la T-Jove) i el bitllet senzill, que ara té un preu de 2,20 €. Pel que fa al Bicing, en canvi, el preu s’ha congelat i continuarà costant 47,16 € l’any, com fins ara. S’apugen també els peatges a tot Catalunya, de mitjana un 1,6 %. A la resta de l’estat, l’increment és de gairebé un  2%.

El 2018 també serà un any d’increment de tarifes en alguns serveis bàsics. El més destacat, el de l’aigua. L’empresa Aigües Ter-Llobregat, cobrarà gairebé un 12 % més als municipis i entitats on gestiona aquest servei. Això, a efectes pràctics, suposarà que els ciutadans de l’àrea metropolitana hauran de pagar entre un 4 i un 6 % més que el 2017, un euro més de mitjana cada mes en la factura.  L’Agència Catalana de l’Aigua justifica aquest increment perquè el contracte que regula la cessió de la gestió obligava a fer-ho. Pel que fa al gas, costarà un 6 % més, després de dos trimestres consecutius a la baixa. La factura de la llum s’encareix un 3 % de mitjana. I un dels augments més destacats d’aquest 2018 és el dels segells, que s’apugen cinc cèntims i que a partir d’aquest dilluns costen 55 cèntims. És la tercera pujada més gran en 10 anys.