Els preus dels pisos a Barcelona han caigut un 1,7 % el quart trimestre, respecte als tres mesos anteriors. L’estudi, elaborat per la immobiliària Tinsa, apunta a l’1-O com el principal motiu de la baixada de preus. El metre quadrat d’un habitatge a la ciutat se situa ara en els 3.129 euros.

“La situació política ha impactat negativament el preu de l’habitatge a Barcelona l’últim trimestre”, ha assegurat Jorge Ripoll, director del Servei d’Estudis de Tinsa. A més, Ripoll ha alertat que si el context polític segueix incert podria passar d’una “situació en principi conjuntural a endèmica i derivar en una contracció del mercat que no es pot descartar que afecti la resta d’Espanya”.

Ciutat Vella i les Corts lideren la baixada de preus

La caiguda de preus ha estat més gran al districte de Ciutat Vella i a les Corts. En aquestes àrees s’han abaratit un 5,8 i un 5,5 % respectivament, en relació amb el tercer trimestre d’aquest 2017. A conseqüència d’aquest descens dels preus, Barcelona ha deixat de liderar-ne l’increment anual. Ara, és Madrid la ciutat que se situa en primer lloc amb un augment del valor econòmic del 17,1 %, mentre que la Ciutat Comtal passa a situar-se en segon lloc amb un creixement del 14,8 %.