Bona part dels restaurants de la ciutat es vesteixen de gala la nit de Cap d’Any per organitzar el darrer sopar del 2017. L’activitat en les hores prèvies és intensa, a sala, per enllestir les taules fins a l’últim detall; i a la cuina, per rubricar unes receptes elaborades amb productes molt seleccionats. Aquest darrer cap de setmana de l’any, també ha disparat l’activitat al sector hoteler, que frega el 100 % d’ocupació.

Les hores prèvies a la nit de Cap d’Any fan bullir d’activitat moltes cuines i sales de restaurants de la ciutat. Alguns d’aquests establiments, ubicats en hotels de renom, tenen dissenyat un sopar especial per a la nit del 31 de desembre, en què oferiran el millor de si mateixos, tant a taula com amb un ambient que ha de permetre acomiadar com cal el 2017 i donar la benvinguda al 2018.

Un d’aquests casos és, per exemple, el restaurant de l’Hotel Casa Fuster, que a la tarda ha vist com a la cuina s’ha intensificat la feina. Per al sopar d’aquest Cap d’Any han preparat un menú maridatinspirat en la música“, explica el director de l’establiment, Joan Carles Casanovas. Destaca que “els cuiners han creat el sopar tot escoltant música de diversos estils”, cosa que ha permès “tenir plats rockers” o d’altres inspirats “en els tocadiscos”. Només per al sopar de Cap d’Any, el restaurant de Casa Fuster treballarà amb 120 quilos de cabrit i 55 quilos de bacallà negre d’Alaska, per servir les 150 persones que, amb antelació, tenen reserva feta.

Sopars per a barcelonins i turistes

El públic majoritari dels sopars del 31 de desembre “acostuma a ser de la mateixa ciutat“, explica Casanovas, que especifica que hi ha un percentatge “d’estrangers que s’allotgen al mateix hotel”. Aquest és un altre dels perfils habituals dels sopars de Cap d’Any, en aquest o altres restaurants: el turista. Precisament aquest cap de setmana de canvi d’any, bona part dels hotels de Barcelona han penjat el cartell de complet, segons ha avançat el Gremi d’Hotels. Si bé aquesta darrera setmana de desembre s’havia treballat amb una ocupació del 77 %, fregar ara el 100 % pot servir al sector per maquillar una mala tardor, amb un descens mitjà de l’ocupació del 10 % amb relació a l’any anterior.