Standard & Poor’s

ha estudiat el programa d’actuació del nou equip de govern a l’Ajuntament de Barcelona, encapçalat per l’alcaldessa, Ada Colau. L’estudi, amb data del 10 de juliol, manté la qualificació positiva de les finances. Apunten que el gir social dels pressupostos, que l’executiu té intencions d’emprendre al llarg del proper any, són solvents.

L’agència, referent per a inversors internacionals, anticipa que amb aquesta nova política, que té més accent social, la ciutat seguirà garantint l’equilibri pressupostari o fins i tot presentarà superàvit lleu, en comparació amb les seves expectatives prèvies. Aquest superàvit augura que podria estar entorn del 2 % dels ingressos totals.

Barcelona manté el ràting BBB-/estable/A2, condicionat per la pitjor qualificació de l’estat espanyol, però segons aquestes dades, la ciutat tindria una qualificació intrínseca en AA. La valoració d’aquest perfil propi té en compte com a factors molt positius “la gestió financera, la liquiditat excepcional de la institució i el rendiment pressupostori” i considera que Barcelona “presenta una forta flexibilitat pressupostària i un molt baix nivell d’endeutament amb poques contingències”.

Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcalde d’Economia, ha dit que “la política econòmica del govern no és la que propicien aquestes agències privades, però inclús dins d’aquest model és possible implementar polítiques socials i alternatives a les dels governs anteriors. És una qüestió de voluntat política posar els comptes de la capital de Catalunya al servei del rescat d’aquella ciutadania més colpejada per la crisi”.