A les sis de la tarda s'acaba el permís per tenir les botigues obertes. La majoria d'establiments van ser puntuals i van abaixar les persianes a l'hora prevista. Però d'altres... van seguir amb l'activitat. ANTONI FUREST, Confederació de Comerç de Catalunya "No acabem d'entendre que es vulgui acotar tant aquest horari de tancament fins a les sis perquè no té cap sentit. Hauríem d'obrir més tard però a les sis de la tarda aquests eixos comercials, si són de veritat eixos comercials, estan plens." Però els comerciants no en són els únics perjudicats. Molts compradors se sorprenen quan els avisen que a partir de les sis ja no poden entrar a les botigues. "Uns horaris més interessants no han de ser per força al matí. Efectivament, es pot tenir un horari millor a última hora de la tarda, sobretot fins a les set o les vuit." "Tendría que alargarse un pelín más, por lo menos estábamos convencidas que iban a cerrar a las nueve y media, las 10 de la noche como suelen hacerlo cada día, bueno, de lunes a sábado." Però a altres clients ja els sembla bé aquest horari comercial. "Perquè el diumenge potser volen anar cap a casa o passar temps amb la família o sortir, així que crec que està bé." "Entenc que la gent també necessita tornar a casa seva i passar el diumenge en família." Amb aquest debat obert, molts compradors tenen temps de sobres per aprofitar les botigues al màxim.

Els horaris comercials en dies festius no agraden a tothom. Tots els diumenges de juliol i agost, les botigues de les zones més turístiques poden obrir, però només fins a les 18 h. Aquesta mesura podria desaparèixer durant el 2016.

A hores d’ara el debat divideix els comerciants perquè n’hi ha que volen obrir i n’hi ha que no. Entre els que obren, n’hi ha que es mostren molestos per la limitació horària d’obertura i n’hi ha que no.