El secretari de l’Associació d’Establiments Emblemàtics, Josep Maria Roig, ha demanat al ‘BTV notícies matí’ que l’Ajuntament esclareixi “què considera un establiment emblemàtic per assegurar-ne millor la protecció”. Roig s’ha mostrat crític amb les mesures de protecció impulsades per l’Ajuntament, el qual, assegura, mira “només pels interessos dels propietaris”. I ha afegit que la moratòria en les llicències d’obres que s’acaba al març no evitarà que desapareguin botigues centenàries, ja que moltes acaben el contracte d’arrendament aquest 31 de desembre i hauran de deixar el negoci. En aquest sentit, Roig ha expressat que un dels paràmetres que s’hauria de tenir en compte és l’activitat dels establiments i no només el patrimoni arquitectònic i la decoració.

Des de l’Associació d’Establiments Emblemàtics asseguren que, dels prop de 50 comerços adherits, una desena hauran d’abaixar la persiana quan s’acabi l’any en no poder renovar el contracte de lloguer. Recentment ha estat la Filatelia Monge qui ha abandonat el local purament modernista que regentava.

 

Calicó

Segons l’entitat, els establiments que amb gairebé tota probabilitat tancaran a finals d’aquest any són la Xocolateria Fargas, a la mateixa finca que l’antiga Monge; la farmàcia Mas Docampo; Musical Emporium; el Colmado Quílez; la Comercial de Guarnicionería; la sastreria Deulofeu; la Filatèlia Majó, la Casa Canicó, d’utensilis de pesca, i la Lampisteria Espuñes.

Magatzems El Indio

També els magatzems El Indio, al carrer del Carme, com el malaguanyat Bar Muy Buenas, tenen data de defunció. Segons ha pogut saber BTV, tenen previst tancar l’últim dia de desembre. Un equip del ‘Connexió Barcelona’ ha recordat amb un dels propietaris els millors temps d’aquesta botiga amb més de dos segles d’història.