Aquestes són imatges del complex d'esports d'hivern cobert que Snow World té a Holanda, on fins i tot s'han fet uns campionats del món de patinatge extrem. Són unes instal·lacions semblants a les que l'empresa holandesa vol instal·lar a la Zona Franca. Aquí, la infraestructura s'aixecaria fins als més de 60 metres d'altura, que serà el desnivell de les pistes d'esquí. S'instal·laria al carrer dels Motors i ocuparia dos solars: d'una banda aquests terrenys on actualment s'emmagatzemen centenars de contenidors, i de l'altra els camps esportius del centre educatiu Mare de Déu de la Mercè, que canviarien d'ubicació. Té un pressupost de 45 milions d'euros i seria finançat íntegrament per capital privat. Segons Snow World aquest complex d'esports d'hivern podria generar 250 nous llocs de treball i portaria un nou impuls econòmic i social per a aquest barri, el de la Marina del Prat Vermell. La proximitat amb el Port de Mercaderies no és casual, d'aquesta manera el complex podria aprofitar la futura nova xarxa de subministrament de fred, que proveirà les empreses frigorífiques de Mercabarna.

L’empresa holandesa SnowWorld vol desembarcar a Barcelona amb un macrocomplex d’esports d’hivern en què invertiria 45 milions d’euros. S’ubicaria a uns terrenys de la Marina del Prat Vermell, el complex inclouria una pista d’esquí principal de 300 metres de llargada per 50 d’amplada, una pista per a debutants de 100 metres de llargada, dues pistes de gel amb capacitat per a 3.000 persones i una pista de cúrling. També s’hi construiria un hotel amb 200 habitacions així com també diversos establiments de restauració i botigues.  Segons els promotors, la posada en funcionament d’aquest projecte suposaria la creació de 250 llocs de treball i una dinamització d’aquest barri, actualment despoblat.

Sense emissions de CO2

SnowWorld assegura que el complex seria energèticament sostenible, ja que aprofitaria la xarxa de fred reciclat que s’està construint a la Zona Franca. Les pistes farien servir el fred de la Central de Gas Liquat del Port de Barcelona per mirar de generar la temperatura que requereix la conservació de la neu i el gel, sense causar emissions de CO2 a l’atmosfera, segons diu la companyia promotora en un comunicat.


El complex tindria el vistiplau de les federacions catalana i espanyola d’esports d’hivern, ja que es destinaria a ser centre d’alt rendiment i capacitació per als esportistes. L’empresa té dos equipaments als municipis de Landgraad i Zoetermeer “que acullen entrenaments d’esportistes d’arreu del món”. SnowWorld està buscant també una ubicació als afores de París per construir un equipament semblant al municipi d’Élancour. El municipi d’Arroyomolinos, a la Comunitat de Madrid, disposa d’una pista de neu artificial.

Cal consens, segons l’Ajuntament

L’Ajuntament de Barcelona ha dit a BTV que estudia la possibilitat d’instal·lar un parc de gel i neu proper a les zones portuàries, perquè són capaces de generar fred industrial. Asseguren que treballen amb la possibilitat que Barcelona pugui ser seu dels jocs olímpics d’hivern “a mitjà o llarg termini” i que cal preparar la ciutat per fer front a aquesta possibilitat. Tot i això, puntualitzen que cal el màxim de consens polític i l’aprovació del consell plenari perquè tiri endavant. Diuen que qualsevol iniciativa privada que doni per fet el projecte “és del tot precipitada”, ja que es necessita un concurs públic d’adjudicació.