La normativa no els ho posa fàcil, però el públic els és fidel. Els cuiners i xefs que treballen en “food trucks” o furgonetes de menjar ambulant tenen cada cop més adeptes i més bona premsa. L’oferta d’una gastronomia elaborada, a peu de carrer i que no resulti excessivament cara funciona en una ciutat com Barcelona, on la meteorologia acostuma a acompanyar.

Aquesta tendència del públic no està sent ignorada per l’Administració, que en menys d’un mes ha autoritzat dues fires de menjar al carrer: el Van Van Mercat Gastronòmada i la quarta edició de l’Eat Street, que es farà a la plaça de les Glòries Catalanes. Tot i això, segueix sense existir cap llicència específica que reguli la venda ambulant de menjar, perquè a Barcelona es poden autoritzar puntualment vehicles per a fires o esdeveniments especials, però la normativa estableix que la venda de menjar s’ha de fer sota cobert.

Sigui com sigui, la quarta edició de l’Eat Street ha obtingut el permís per poder fer-se, aquesta vegada sí, al carrer. Les furgonetes i parades de menjar s’instal·laran l’11 d’octubre a la plaça de les Glòries Catalanes, entre el Disseny Hub i el nou Mercat dels Encants. Des de l’organització, consideren que aquesta autorització pot ser un pas endavant cap a la regulació d’aquesta activitat. Tot i així, reconeixen que no serà d’un dia per l’altre i es resignen, per ara, a poder treure les furgonetes i les caravanes al carrer encara que sigui en dies concrets.

En aquesta nova edició de l’Eat Street, participaran un 25 xefs, una xifra similar a la d’edicions anteriors. Els organitzadors, a més, han posat en marxa la comunitat de Xefs Eat Street, a través de la qual volen contactar amb xefs independents, que treballen en furgonetes o en la restauració. L’objectiu és que treballin en comú per defensar l’oferta de “street food” a Barcelona i reclamar l’espai urbà per poder fer-ne ús.

De moment, amb la del mes d’octubre, els organitzadors hauran organitzat quatre de les sis edicions a què volen arribar cada any. Caldrà veure si les dues que encara falten seguiran guanyant terreny als permisos i al carrer.