Els regidors de Barcelona en Comú i la presidenta del grup municipal, Ada Colau, no assistiran a l’acte inaugural del Mobile World Congress 2024 (MWC) en senyal de protesta per la presència d’empreses israelianes al saló de telefonia. Els comuns no aniran ni al sopar d’aquest diumenge al vespre ni a l’acte inaugural del dilluns. S’emparen en la petició que Colau va fer en el plenari municipal del 24 de novembre de “suspendre les relacions institucionals amb Israel fins que no hi hagi un alto el foc”.

BComú denuncia que “hi ha hagut atacs indiscriminats contra hospitals, periodistes, dones i nens” i recorda que “el Tribunal Internacional de Justícia està investigant Israel per genocidi”. En aquest context, asseguren, l’Estat israelià no hauria de participar “en un dels principals aparadors del país i la ciutat”.

Collboni es nega a participar en cap boicot

Els comuns recorden que Rússia va ser vetada al Mobile per la seva inacceptable invasió a Ucraïna” i creuen que cal aplicar el mateix criteri amb Israel. Ada Colau, en una entrevista al programa ‘bàsics’, ja va titllar d'”immoral” que hi hagi un pavelló en què està representada l’ambaixada d’Israel i empreses del país. Malgrat tot, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va respondre als comuns que no participaria en cap boicot i que seguiria “el programa previst”.