El dia del treballador, l’1 de maig, la plataforma Alcem-nos, que integren diverses organitzacions independentistes com l’ANC o la Intersindical, convoca una manifestació per reclamar una república catalana dels drets socials. La convocatòria té com a objectiu reclamar drets socials i laborals. El lema de la manifestació és “Alcem-nos per la república dels drets socials”.

La plataforma reclama en el seu manifest que “la lluita per un país lliure només es pot entendre si va estretament lligada a la reivindicació d’una societat realment justa i amb més drets socials”, i afegeix que la gent treballadora dels Països Catalans només assolirà les cotes de benestar, drets i igualtat que es mereix en el marc de la implementació d’una república catalana edificada des de baix”.

On i quan començarà la manifestació?

Segons informa la Confederació Sindical Catalana en un comunicat, la manifestació sortirà des de la plaça d’Urquinaona a partir de les 18 h. El recorregut definitiu encara s’ha de fer públic així com la llista de participants que s’hi han d’adherir.

Què es reclama?

Alcem-nos demana “salaris i pensions mínimes de 1.200 euros, una jornada laboral de 35 hores, la derogació de la reforma laboral, la fi de la discriminació laboral de les dones, l’aplicació de les lleis socials torpedinades pel TC, la rebaixa immediata de les taxes universitàries un 30 %, la fi de la persecució política i judicial dels i les docents o la llibertat dels presos i preses polítiques i de les represaliades”.