La vaga indefinida dels treballadors d’Acciona continua. L’empresa estava subcontractada per Nissan i el tancament de l’automobilística nipona ha deixat els treballadors a l’estacada. Aquest dissabte, una cinquantena de persones han iniciat una acampada a la plaça de Catalunya per pressionar en la negociació de l’expedient de regulació d’ocupació, en què reclamen els mateixos drets que han aconseguit els treballadors de Nissan. Després de 25 dies de negociació sense avenços, tenen intenció d’estar-hi, com a mínim, fins dimecres.

Què reclamen els treballadors?

L’objectiu és fer visible la precarietat laboral en què, asseguren, es troben mentre duri la negociació de l’expedient de regulació, i que afecta 500 treballadors. Demanen que Acciona, Nissan, la Generalitat i les administracions s’impliquin per arribar a un acord que no deixi tants llocs de treball penjant d’un fil. No entenen que Nissan hagi sigut capaç d’arribar a un acord per mantenir la feina fins al 31 de desembre de l’any que ve i, en canvi, Acciona, al tractar-se d’una empresa subcontractada, n’hagi quedat al marge.

Segons subratlla Juanma Seco, membre del Comité d’Empresa d’Acciona, molts dels treballadors superen els 50 anys i temen que tinguin dificultats de trobar feina si no hi cap resolució.

Acampada d'Acciona a plaça Catalunya

Un futur incert

El pròxim dimarts, 22 de setembre, es reuniran per últim cop amb el Departament d’Empresa amb l’esperança de trobar una solució a aquest conflicte. Si l’estat de la negociació avança, desfaran l’acampada. En cas contrari, es mantindran a la plaça de Catalunya amb la intenció de prendre mesures més contundents.