La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha volgut calmar el sector hoteler i també el de la restauració de Barcelona, que aquesta setmana han reclamat una pròrroga dels ERTO. En una visita a Barcelona, acompanyada de l’alcaldessa, Ada Colau, Díaz ha assegurat que la pròrroga es produirà per a tots aquells sectors que ho necessitin, i que es mantindrà l’estructura actual, que “ha estat un èxit”. La ministra, però, no ha especificat quins en seran els beneficiaris.

Díaz assegura que les negociacions avancen i que en “pocs dies” s’arribarà a un acord. “Tranquil·litat a tots els sectors, no posem terminis perquè no podem posar terminis a un virus”, ha afirmat. La ministra sí que ha concretat que els més de 770.000 treballadors que encara estan en aquesta situació “mantindran la prestació en la mateixa quantia” encara que faci més de sis mesos que hi siguin.

Colau ha coincidit amb la ministra que els ERTO són “una eina imprescindible en un moment tant crític com l’actual”. Tot i això, aposta per generar una “nova activitat econòmica” que proporcioni llocs de treball de qualitat i permeti “estabilitzar el mercat laboral al més aviat possible”.

Barcelona, seu d’un fòrum internacional del treball

Díaz també ha aprofitat la visita a Barcelona per anunciar que la ciutat serà la seu d’un nou fòrum internacional sobre el futur dels llocs de treball, que se celebrarà pels volts de l‘1 de maig del 2021. El ministeri vol que sigui una trobada estratègica per impulsar la creació de treball de qualitat i se celebrarà de forma presencial o virtual, en funció de quina sigui l’evolució de la pandèmia.

De moment, tant el Ministeri de Treball com l’Ajuntament posaran en marxa un equip de treball per establir les bases d’aquest fòrum que vol també reivindicar el paper de les ciutats, i que treballarà per incorporar altres institucions i agents socials.