Els 14 locals de les Corts afectats per la fallida compra del pla Amunt persianes, a les Corts, abaixen definitivament les persianes. Aquest dimecres s’esgota el termini perquè els afectats tornin les claus al propietari. Només queden dos locals que encara han de marxar del carrer del Doctor Nubiola i Espinós, un que té un contracte de lloguer per uns mesos més i un altre que ja està fent el trasllat.

En els darrers mesos els propietaris dels 14 negocis afectats n’han anat marxant a poc a poc, la majoria lluny de les Corts. Acusen l’Ajuntament i el propietari d’haver generat aquesta situació, que els ha obligat a aturar els seus negocis, buscar un altre local i fer els trasllats, amb una despesa que xifren entre els 6.000 i els 9.000 euros per empresa. Demanen compensacions a les administracions i han dut el cas al síndic de greuges de Barcelona.

Un pla acompanyat de polèmica

Després de l’anunci de la compra d’aquests locals, l’oposició va acusar el govern municipal de mala praxi en aquest cas i Junts ho va dur a l’Oficina Antifrau, que finalment el va arxivar. L’Ajuntament es va retirar de la compra però el propietari va mantenir la decisió de buidar els locals. Inicialment els va donar un termini de dos mesos, però després de negociacions amb els comerços afectats, van fixar la data límit en aquest 30 de novembre.