L’Oficina Antifrau de Catalunya ha arxivat aquest dijous la denúncia per la polèmica compra dels 14 locals de les Corts presentada per Junts el mes d’abril passat. Segons ha pogut saber betevé, l’Oficina no ha detectat cap actuació fraudulenta o corrupta en aquesta operació. El que sí que hi ha vist, però, és una omissió que podria esdevenir una possible irregularitat administrativa. Aquesta informació ja ha estat comunicada a l’Ajuntament de Barcelona, que ara haurà de respondre-hi.

Els negocis afectats fan la mudança

betevé ha pogut constatar que almenys dos dels negocis afectats del carrer de Doctor Nubiola i Espinós tornaran les claus dels locals el proper 1 d’octubre i la resta ho faran abans que acabi el termini pactat amb el propietari, el 30 de novembre. Quedaran encara dos negocis per marxar, que tenen contractes vigents fins al proper mes de març i el 2024, respectivament.

Algunes de les empreses no descarten denunciar l’Ajuntament

Almenys dos dels negocis afectats no descarten denunciar l’Ajuntament de Barcelona, a qui acusen de ser el responsable d’aquest trasllat forçat. Quino Garcia, propietari de Disco-Moda, explica que a betevé “si hi ha una oportunitat de reclamar danys i perjudicis ho farem, perquè n’hi ha, i molts”. Fa 40 anys que és al barri i assegura que ha trobat un local a Esplugues de Llobregat on s’instal·larà el proper 1 d’octubre.

En la mateixa línia, Antonio Montes, soci de Bímac recanvis, explica mentre prepara capses per la mudança que el preu de lloguer del nou local on es traslladaran “s’ha duplicat” i que les despeses d’aquest trasllat són d’entre 15.000 i 20.000 euros. Els afectats esperen ara una resposta a la queixa que van presentar abans de l’estiu davant del Síndic de Greuges de Barcelona. L’oposició en bloc del districte de les Corts va presentar el passat mes de juliol una moció —que va ser aprovada— per demanar ajuts econòmics pels afectats, però no és vinculant. betevé ha intentat contactar sense èxit amb el propietari dels locals.