Tanca la passarel·la 080 Barcelona Fashion. Després de quatre dies de desfilades, aquest dijous s’han donat a conèixer els premis que atorga la Generalitat. Mans Concept s’ha endut el guardó al millor disseny emergent. El premi a la millor col·lecció, en canvi, l’ha rebut “ex aequo” Antonio Miró i Little Creative Factory. I, per últim, Lebor Gabala ha guanyat el de la modalitat MODACC (millor col·lecció de marques internacionals).

Les últimes desfilades

En aquesta darrera jornada s’han pogut veure les col·leccions d’Agnès Sunyer, Ruben Galarreta, Lebor Gabala i Polite. Sunyer ha presentat “Ryokö”, una col·lecció inspirada en els colors i textures captats per la dissenyadora en un viatge al Japó. La firma internacional de moda Ruben Galarreta ha presentat “Afterparty”, una col·lecció dirigida a un públic modern amb més de 40 “looks” en què destaquen la superposició de peces i la barreja d’estils. I Lebor Gabala ha volgut reflectir la feminitat amb aplicacions florals sobre la seda de vestits i faldilles llargues a la col·lecció “Casual Friday”.

Desfilades reivindicatives

Han estat les últimes desfilades després d’una setmana en què la moda ha tornat a impregnar tots els racons del Recinte Modernista de Sant Pau, amb desfilades que també han tingut una vessant reivindicativa. La dissenyadora Miriam Ponsa, una habitual del 080, va deixar 18 cadires lliures al costat de la passarel·la cobertes amb una tela de color groc en homenatge als líders independentistes presos i els membres dels CDR encausats.