El 080 Barcelona Fashion ha arrencat aquest dilluns una edició marcada per propostes noves però també per dissenyadors ja consolidats a la cita catalana de la moda. Durant quatre dies, entre el 4 i 7 de febrer, 27 dissenyadors i marques de moda mostraran les últimes tendències en un espai icònic.

El Recinte Modernista de Sant Pau repeteix com a escenari de la cita catalana de la moda una vegada més. Allà, s’ha inaugurat el certamen amb un acte institucional amb representants polítics, com l’alcaldessa, Ada Colau, o la consellera de Presidència, Elsa Artadi.

080 Barcelona Fashion Colau

Teoh&Lea, Sita Murt i Ze García, alguns dels que hi desfilaran

Entre els que hi participen hi ha novells com la firma Teoh&Lea, que ha fet una estrena doble. Ha debutat al 080 Barcelona Fashion i ha estat la primera a estrenar la passarel·la d’aquesta 23a edició amb la desfilada inaugural. Amb 150 punts de venda a tot el món, aquesta jove marca de roba és una de les noves propostes que s’incorporen al 080.

Durant aquest primer dia també ha desfilat Maite by Lola Casademunt, amb la col·lecció “Central Park NY”, inspirada en les dones de Manhattan. Les identifiquen com dones actives, romàntiques, esportistes però sense perdre el seu estil.

Aquest dilluns també ha retornat la catalana Sita Murt, amb orígens que es remunten al 1924 a Igualada. La firma ha tornat a la passarel·la amb la col·lecció de tardor-hivern 2019-20 “Uncommon attitude”, inspirada per dones artistes en un moment en què l’art encara era un àmbit molt masculí.

De la seva banda, Escorpion ha portat la col·lecció “Feel”, que simbolitza l’impuls de sentir, experimentar i tocar.

La marca Chulaap ha portat peces de roba amb colors càlids i estampats tribals. Un sol jersei pot tenir una gran combinació de colors, quadres i rombes.

La firma Naulover també ha desfilat durant aquest primer dia amb la col·lecció “L’Éloge”, inspirada en els jardins renaixentistes, l’art òptic i els anys 60. El punt de caixmir i llana combinat amb l’encoixinat són alguns dels materials amb què ha treballat la marca.

Un altre dels presents al 080, i que repeteix, és el jove Ze García. Fa un any va presentar una col·lecció que van vestir influenciadors com Dulceida, Laura Escanes o María Pombo. En la seva nova col·lecció, el dissenyador s’ha inspirat en Rose Bertin, ministra de moda al segle XVIII. Les peces parteixen d’un punt barroc amb un toc minimalista i contemporani.