Amb el lema “Undress your mind”, el 080 Barcelona Fashion vol fer una crida a deixar-se estar de prejudicis i idees preconcebudes que encotillen la creativitat i apostar per una moda lliure de gèneres, edats o races. Fins al 7 de febrer desfilaran al Recinte Modernista de Sant Pau més d’una vintena de dissenyadors i marques entre les quals la nostra experta, la Laura Sangrà, en destaca vuit:

1

Custo

Custo Barcelona ja va presentar la col·lecció d’estiu al setembre a Nova York i aquesta setmana ho fa al 080. Custo s’imagina un armari d’estiu ple de tons platejats i teixits superposats.

2

Carlos Polite

Mig colombià, mig espanyol, Carlos Polite acostuma a reexaminar i posar al dia molts elements clàssics i no necessàriament del món de la moda. En aquesta ocasió, presenta “Migracions”, una col·lecció que se centrarà en un invent de la NASA, la manta isotèrmica. Serà el primer cop que desfili al certamen.3

Míriam Ponsa

La temporada passada va fer tota la col·lecció en homenatge als presos i exiliats polítics i ara s’ha inspirat en els fets migratoris, en concret, en la ruta de la seda. Sembla que serà l’estrella de la seva proposta una reinterpretació de peces d’antigues famílies nòmades i de l’efecte ikat (tècnica de tenyit tradicional asiàtic).

4

Mans Concept

Mans Concept & Menswear, firma del sevillà Jaime Álvarez, fa sastreria masculina a mida i si la temporada passada es va inspirar en l’estètica college dels Estats Units, aquest cop, i arran d’un viatge a l’Índia, se centra en la simbologia hindú.

5

Jnorig

El colombià Jnorig, també presenta col·lecció d’estiu –com Custo-, en què fusiona la simplicitat dels amish amb la complexitat de les tribus índies. Jnorig va treballar amb Jeremy Scott per a Moschino, però va decidir-se per tenir una marca pròpia i artesanal.

6

Umit Benan

Umit Benan anava per a cineasta, però la vida el va portar cap al disseny tèxtil i el 2009 va treure la seva pròpia línia. Les desfilades d’Umit Benan sempre tenen una posada en escena molt teatral i de performance.7

Chulaap

Chulaap, dissenyador de Sud-àfrica criat a Tailàndia, és un gran abanderat dels estampats tradicionals del continent africà.

8

Teoh i Lea

Raquel Colominas és la dissenyadora catalana que hi ha al darrere de Theo & Lea, una firma molt bohèmia d’estampats florals, de quadres, de vestits midi i maxitúniques.