Quina relació hi ha entre creativitat i moviment? Hi ha persones que en comptes de “seure a pensar”, posen en acció el seu cos: surten a caminar per relaxar-se, eliminar les pors i sentir que les idees flueixen. Franc Ponti, professor de neurocreativitat i innovació d’Eada afirma que caminar l’inspira perquè “les idees no sorgeixen de la preocupació, de la tensió i l’atabalament, sinó d’un estat de calma mental”.

Tenim una concepció massa estàtica de la creativitat
Franc Ponti, professor de neurocreativitat i innovació d’Eada

En el cas de la convidada d’aquest nou capítol de ‘Disruptia’, el moviment és la natació. Es tracta de  la medallista olímpica i campiona de natació sincronitzada Gemma Mengual. “Quan tinc un problema necessito llançar-me a l’aigua, també quan cal ser més imaginatiu, nedant tot es relativitza i tot em resulta  més fàcil”. Nedar l’ajuda a ser ella mateixa i a ser més creativa.

Quan somio que he de fugir d’un lloc corrents, jo no corro, nedo!
Gemma Mengual, medallista olímpica de natació sincronitzada

La natació sincronitzada té una complexitat que no tenen altres esports. El procés creatiu d’una coreografia d’equip representa un any de feina 12 hores al dia d’entrenaments. Gemma Mengual és entrenadora, però també és una persona emprenedora. Ha cursat un Màster de Lideratge Transformador a Eada i té un restaurant de sushi a Sant Cugat i una empresa d’assessorament d’esportistes (sobretot d’esports minoritaris) que es diu Así está el patio, a més del campus d’estiu Gemma Mengual. Soc una persona en moviment constant, em costa estar quieta”.

Escolta el pòdcast aquí: