visites refugi placa revolucio festes gracia 2023

La Festa Major de Gràcia d’aquest 2023 tindrà un al·licient afegit. El districte i el Taller d’Història de Gràcia organitzaran visites guiades al refugi antiaeri de la plaça de la Revolució durant aquestes dates. Tal com ha avançat l”Independent’ i ha pogut confirmar betevé, el refugi es reobrirà amb visites guiades, en grups reduïts de 15 persones. Les sessions tindran una durada de 15 minuts i costaran tres euros.

Els dies de festa major s’instal·larà un taulell informatiu a la plaça del Diamant, on es podran fer les reserves. Posteriorment, també s’habilitarà el telèfon de reserves i un correu electrònic.

Descobert el 1994 amb les obres d’un pàrquing

El refugi de la plaça de la Revolució va sortir a la llum durant les obres de construcció d’un pàrquing l’estiu del 1994. Tot i que ja se’n coneixia l’existència, durant les obres el districte va organitzar-hi una visita i els veïns van poder conèixer l’espai abans que l’aparcament en fes desaparèixer una part.

Aquest és un dels refugis més grans de Barcelona. Tenia tres entrades, doble llum elèctrica, aigua corrent tant als lavabos com a la infermeria, i una farmàcia. Els sanitaris estaven equipats amb una cisterna, que funcionava amb una bomba manual.