Els espectadors del programa ‘Connexió Barcelona’ de BTV han estat els primers a veure el Teatre Principal gairebé a punt per a l’estrena d’aquest cap de setmana. L’edifici, en desús des de 2006, reobrirà diumenge per a la celebració d’un únic concert, i ho farà ja de manera estable a finals d’any. L’estructura s’ha tractat d’adequar a com era als anys 30, abans del darrer incendi, però s’hi ha fet també alguna intervenció per tal de donar-hi un ús multifuncional.

Una de les novetats és que el teatre tindrà butaques “de posar i treure” que, quan convingui, es retiraran per guanyar espai, per exemple, per al ball. El Teatre Principal, per tant, serà i no serà un teatre. La diversitat d’espectacles que s’hi oferiran el convertiran en un recinte molt polivalent, si bé les arts escèniques, i concretament, la música, ompliran bona part de la programació.

Segons el portaveu de la promotora Principal Project, Xavier de Balaguer, es tracta d’una proposta amb què es vol fer partícip a tota la ciutadania, i recuperar, en definitiva, la Rambla per als barcelonins. Un exemple d’aquesta mateixa voluntat és que molts dels qui hi treballaran seran del barri del Raval. Formaran part del programa Territori Socialment Responsable, que preveu incorporar al mercat laboral joves que han tingut fracàs escolar o exclusió social.

Diumenge, el teatre acollirà un concert del Cor de Cambra del Palau, en el marc de les Festes del Roser.